ALS #Icebucketchallenge ook in Nederland

Meindert van Buuren Junior  is als eerste Nederlander uitgedaagd voor de ALS #Icebucketchallenge door de Canadese zanger Drew Seeley. Vanavond om 20.00 uur zal tijdens SBS ShowNieuws te zien zijn of Meindert zijn ‘challenge’ accepteert. Als Meindert de uitdaging aangaat zal hij daarmee niet alleen Professor Leonard van den Berg van het ALS-Centrum (UMCUtrecht) uitdagen, maar ook Beau van Erven Dorens en Gorrit-Jan Blonk (directeur Stichting ALS Nederland).

#Icebucketchallenge De Icebucketchallenge is een actie die is overgewaaid uit Amerika. Het begon in Boston met iemand die een emmer met ijswater over zich heen stortte om aandacht te vragen voor de dodelijke spierziekte ALS. Met ieder filmpje worden er nieuwe mensen uitgedaagd om de challenge aan te gaan. De challenge werd opgepakt door Steve Gleason (American Football speler) die zelf ALS heeft. Daarna werd ook Justin Timberlake uitgedaagd waarna de challenge viral ging. In het filmpje daagt Justin Timberlake talkshow host Jimmy Fallon van de Tonights Show uit.

Icebucket challenge en Amsterdam City Swim
Vanavond houdt Prof. Leonard van den Berg een lezing over ALS. Deze lezing is voor alle deelnemers die meedoen aan de 3e editie van de Amsterdam City Swim. Een jaarlijks evenement waarbij ruim 2000 deelnemers 2km door de grachten van Amsterdam zwemmen om geld in te zamelen tegen ALS, een dodelijke spierziekte. Jaarlijks zwemmen hier verschillende bekende Nederlanders mee waaronder tijdens de eerste editie Prinses Maxima. Beau van Erven Dorens zwemt al voor de derde keer mee en is zeer betrokken bij patiënten met ALS en hun families.