Ambassadeur roept voetbalwereld op om deel te nemen aan Tour du ALS

Reinold Wiedemeijer, scheidsrechter betaald voetbal, is sinds 2014 ambassadeur van Tour du ALS. Dit jaar fietst hij ook de Mont Ventoux op tijdens de jubileumeditie op 3 juni. “Vorig jaar moest ik nog afhaken met een blessure, maar dit jaar ben ik erbij!”.

De vader van Wiedemeijer is overleden ALS. Hij was pas vijftien jaar toen de diagnose bij zijn vader werd gesteld. Uiteindelijk leed zijn vader 25 jaar aan de genadeloze ziekte. “Het is hartverscheurend om te zien wat deze ziekte met iemand doet. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om ALS nog bekender te maken en meer fondsen te werven. Om op deze manier meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, want er moet een einde komen aan deze vreselijke ziekte”. Lang heeft Wiedemijer geheimgehouden dat zijn vader aan de ziekte leed. Hij wilde namelijk niet dat als hij een fout zou maken als scheidsrechter, deze fout zou worden gewijd aan de ziekte van zijn vader. “Toen Fernando Ricksen bekend maakte dat hij aan de ziekte leed, zag ik mijn vader meteen weer voor me. Ik nam contact met hem op om ook wat te gaan doen voor ALS”.

Wiedemeijer was bij de wedstrijd FC Eindhoven en Jong Ajax aanwezig om aandacht te vragen voor Tour du ALS -de derde periode van de Jupiler League staat volledig in het teken van Tour du ALS-, waarmee hij als doel heeft de voetbalwereld achter Tour du ALS te krijgen! Samen met hem hopen wij dat we voetballers, bestuursleden en supporters mee krijgen om deel te nemen aan Tour du ALS of een gift uit te brengen. Wim Biesterveld, voorzitter van FC Volendam, was de eerste die zich aanmeldde. “Ik doe mee, omdat ook het voetbal ALS de wereld uit moeten trappen.” Naast Wim Biesterveld heeft inmiddels ook Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, zich met een team van de KNVB aangemeld voor 3 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *