O’G3NE zet zich in voor ALS

Meidengroep O’G3NE maakt zich hard voor meer bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS. De drie zussen zijn ambassadeur van Stichting ALS Nederland. Dat maakte de stichting woensdag bekend.

Optredens in ziekenhuizen, een buurman met amyotrofische laterale sclerose (ALS) en hun zieke moeder overtuigden de zussen zich in te zetten voor het goede doel. Vier jaar geleden werd bij de moeder van de meiden een zeldzame bottumor in de schedelbasis ontdekt. “Hoewel zij geen baat zal hebben bij een medicijn of oplossing voor ALS weet zij als geen ander hoe onze buurman en al die andere ALS-patiënten zich moeten voelen”, zeggen Amy, Lisa en Shelley.

“Met hen als ambassadeur hopen wij een brede doelgroep te bereiken”

O’G3NE wil ‘hard aan de slag’ met het ambassadeurschap. “Wij zijn er trots op door het ambassadeurschap de ruchtbaarheid eraan te kunnen geven die het nodig heeft.” De meidengroep, die vorig jaar als eerste groep The Voice of Holland won, trad in juni al op tijdens de Wereld ALS Dag in Gorinchem.

Stichting ALS Nederland vindt het ‘geweldig’ dat de zussen zich gaan inzetten voor ALS. “O’G3NE is in korte tijd razend populair geworden. Met hen als ambassadeur hopen wij een brede doelgroep te bereiken”, zegt directeur Gorrit-Jan Blonk. “En de eerste letters van hun namen vormen ‘ALS’. Hoe mooi is dit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *