Reinold Wiedemeijer in Comité van Aanbeveling van Stichting Tour du ALS

Reinold Wiedemeijer, scheidsrechter in het betaald voetbal, gaat zich als lid van het Comité van Aanbeveling structureel inzetten voor Stichting Tour du ALS. Doel is het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS en het werven van fondsen en deelnemers voor de 4de editie van Tour du ALS.

Wiedemeijer gaat tijdens de 4e editie van Tour du ALS op 28 mei 2015 ook zelf meefietsen. Of dat uitdaging 1, 2 of 3 gaat zijn valt nog te bezien. In ieder geval gaat hij zich inzetten voor het werven van fondsen en deelnemers voor Tour du ALS. En dan voornamelijk uit de voetbalwereld. Gebleken is immers dat er nogal wat voetballers lijden aan deze ziekte. En daarom wil Wiedemeijer de voetbalwereld actief mee laten vechten in de strijd tegen ALS.

Wiedemeijer over zijn rol als lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting Tour du ALS: “Mijn vader had ALS. Ik weet dus wat ALS is en met iemand doet. Dat is hartverscheurend. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om ALS nog bekender te maken, meer fondsen werven dus nog meer mogelijk maken ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek. Want er moet een einde komen aan deze vreselijke ziekte.”

Gert-Jan Pijl, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Tour du ALS: “Wij vinden het geweldig dat Reinold zich inzet voor ons spectaculaire evenement. En helemaal om de voetbalwereld hierbij te betrekken. Onze doelstelling is nog altijd om 1500 deelnemers aan de start te krijgen; één deelnemer voor iedere ALS-patiënt die Nederland telt. Wij vertrouwen erop Reinold voetbalminnend Nederland enthousiast kan maken voor de Tour du ALS.”